Chris Karman

Chris KarmanHet is inmiddels zomer 2020, een mooi moment om als kwartiermaker terug te kijken op een dynamisch half jaar. Vorig jaar is door de founding partners van DigiShape hard gewerkt aan het leggen van een stevige basis.

Deeplearning ontwikkeling NEO

Deeplearning ontwikkeling NEOOp donderdag 25 juni was er een DigiShape webinar over innoveren met Artificial Intelligence en Machine Learning in de watersector. Samen met een groep van professionals in de digitaliserings- en watersector verkenden we de mogelijkheden om met innovatieve technieken nuttige kennis uit grote hoeveelheden data te halen.

Droogte scan beeld STOWA

Droogte scan beeld STOWAOp donderdag 9 juli vond het DigiShape webinar Digitale Dijkmonitoring plaats. Centraal stond de vraag welke invulling we vanuit DigiShape willen geven aan het thema Flood Control / Digitale Dijkmonitoring en hoe dit andere initiatieven aanvult en verrijkt.

Focus on continuous change

Focus on continuous changeOp donderdag 25 juni geeft Jan Erik Wien van het geo-ICT bedrijf NEO bij het DigiShape webinar een presentatie over deep learning. Met zijn bedrijf NEO ontwikkelde hij het aardobservatiesysteem Signaleyes, dat alle objecten in Nederland vanuit de lucht observeert. Denk aan gebouwen, bomen, wegen en landbouwpercelen, maar ook waterlopen en uiterwaarden.

rotterdam 84014 960 720

rotterdam 84014 960 720Donderdag 28 mei stond de Digishape webinar in het teken van het thema Water en Logistiek en een van de projecten in dit thema: Vloot van de Toekomst. Dit project richt zich op het verbeteren van samenwerking in de inwinning en ontsluiting van gegevens die nodig zijn om de toekomstige scheepvaartvloot.

Schip in sluis

Schip in sluisHoe ziet de Vloot van de Toekomst eruit? En misschien nog belangrijker: hoe zorgen we met al die partijen in de watersector dat die vloot er ook komt? Komende donderdag 28 mei organiseren we een webinar waarin we deze vragen samen met de community gaan beantwoorden. We vroegen DigiShape programmalijntrekker Water en Logistiek Tom van der Schelde naar zijn gedroomde uitkomst.

digitwin human activities wthpart

digitwin human activities wthpartWaar staat de DigiTwin Noordzee nu? En vooral: wat heb je hier als stakeholder precies aan en wat zou je er nog meer voor functionaliteiten en data in willen zien? Deze vragen stonden centraal in het interactieve DigiShape webinar, dat op 14 mei plaatsvond.

Multicloud

MulticloudDe meeste mensen beginnen glazig te kijken als je over dataopslag en uitwisseling in de multicloud begint. Maar Rina Clemens loopt er als teamleider Data-analyse en management bij Witteveen+Bos helemaal warm voor.

Webinar

WebinarPrimeur: de eerste drie DigiShape webinars komen eraan! Schrijf onderstaande data alvast op in je agenda als je niks wilt missen van water en digitale innovaties.

Matrix van technologieën en aandachtsgebieden

Matrix van technologieën en aandachtsgebiedenDeze week gaat DigiShape een nieuwe fase in! Het feestelijke moment dat hoort bij de ondertekening van de partnerovereenkomst stellen we nog even uit. Maar het goede nieuws is: we gaan met alle nieuwe partners wel gewoon aan de slag met het inhoudelijke programma.

Dijkmonitoring

Met de DigiShape use case Dijkmonitoring willen we dijkmonitoring effectiever en efficiënter maken door gebruik te maken van de mogelijkheden van remote sensing en digitalisering.

Gerrit Burgers, Rijkswaterstaat

Use case Digitale Dijkmonitoring