Schip in sluis

Schip in sluisHoe ziet de Vloot van de Toekomst eruit? En misschien nog belangrijker: hoe zorgen we met al die partijen in de watersector dat die vloot er ook komt? Komende donderdag 28 mei organiseren we een webinar waarin we deze vragen samen met de community gaan beantwoorden. We vroegen DigiShape programmalijntrekker Water en Logistiek Tom van der Schelde naar zijn gedroomde uitkomst.

digitwin human activities wthpart

digitwin human activities wthpartWaar staat de DigiTwin Noordzee nu? En vooral: wat heb je hier als stakeholder precies aan en wat zou je er nog meer voor functionaliteiten en data in willen zien? Deze vragen stonden centraal in het interactieve DigiShape webinar, dat op 14 mei plaatsvond.

Multicloud

MulticloudDe meeste mensen beginnen glazig te kijken als je over dataopslag en uitwisseling in de multicloud begint. Maar Rina Clemens loopt er als teamleider Data-analyse en management bij Witteveen+Bos helemaal warm voor.

Webinar

WebinarPrimeur: de eerste drie DigiShape webinars komen eraan! Schrijf onderstaande data alvast op in je agenda als je niks wilt missen van water en digitale innovaties.

Matrix van technologieën en aandachtsgebieden

Matrix van technologieën en aandachtsgebiedenDeze week gaat DigiShape een nieuwe fase in! Het feestelijke moment dat hoort bij de ondertekening van de partnerovereenkomst stellen we nog even uit. Maar het goede nieuws is: we gaan met alle nieuwe partners wel gewoon aan de slag met het inhoudelijke programma.

Kantoor Periplus Kraanspoor

Kantoor Periplus KraanspoorDigiShape gaat een nieuwe fase in! Komende week tekent een flink aantal nieuwe partners de samenwerkingsovereenkomst, waarmee we beklinken dat we de digitalisering in de watersector naar een nieuw niveau gaan brengen. 

Joost Stenfert

Joost StenfertToekomstig DigiShape partner HKV gaat samen met de DigiShape community het MIJ-brein ontwikkelen. Dit is een tool die meer inzicht moet geven in de parameters die een rol spelen bij de biodiversiteit en waterkwaliteit in, op en rondom het Markermeer IJmeer.

Programmadag 23 januari 2020

Programmadag 23 januari 2020DigiShape groeit! Bij de DigiShape dag van 20 februari in Delft waren er meer deelnemers dan ooit. “Prachtig om te zien hoe het enthousiasme om aan DigiShape mee te doen, en daarmee de watersector te innoveren, groeit,” vertelt kwartiermaker Chris Karman. 

Programmadag 23 januari 2020

Programmadag 23 januari 2020Op donderdag 23 januari was de DigiShape partnerdag! Een flinke groep kandidaat partners werkten aan de basis van het programma voor de komende jaren.

Dolfijn in VR

Dolfijn in VREn er komen positieve reacties binnen. We vroegen de projectleider Petra Jeurissen van RWS-datalab hoe de tool tot stand kwam en wat de vervolgstappen zijn.

Dijkmonitoring

Met de DigiShape use case Dijkmonitoring willen we dijkmonitoring effectiever en efficiënter maken door gebruik te maken van de mogelijkheden van remote sensing en digitalisering.

Gerrit Burgers, Rijkswaterstaat

Use case Digitale Dijkmonitoring