Programmadag 23 januari 2020

Programmadag 23 januari 2020Op donderdag 23 januari was de DigiShape partnerdag! Een flinke groep kandidaat partners werkten aan de basis van het programma voor de komende jaren.

Dolfijn in VR

Dolfijn in VREn er komen positieve reacties binnen. We vroegen de projectleider Petra Jeurissen van RWS-datalab hoe de tool tot stand kwam en wat de vervolgstappen zijn.

pitch digitale rivier benno bultink 1

pitch digitale rivier benno bultink 1We zijn nu bijna een jaar onderweg met DigiShape als proeftuin onder de Topsector Water en Maritiem! Tijd om het gesprek aan te gaan met Mark Koningsveld, één van de trekkers van DigiShape en vanaf het prille begin bij DigiShape betrokken.

Interactief werken

Interactief werkenOp 28 november 2019 vond de laatste grote digitwin Noordzee werksessie van dit jaar plaats bij Deltares in Delft. De digitwin is, naast thema’s als droogte en logistiek, een typisch project waaraan de innovatieve werkwijze van DigiShape een meerwaarde kan leveren.

high five 255

high five 255De founding partners van DigiShape (Rijkswaterstaat, Deltares en Van Oord) hebben zich dit jaar ingezet om te zorgen dat DigiShape inhoud heeft, dat er een logische governance is en vooral ook dat er een actieve community is ontstaan. Het nieuwe jaar starten we graag met een brede groep partners.

Interactief werken

Interactief werkenDe DigiShape dag op 31 oktober 2019 stond geheel in het teken van de Digitwin Noordzee. Dat is een digitale ‘kopie’ van de Noordzee die de gevolgen van maatregelen kan doorrekenen.

pitch digitale rivier benno bultink 1

pitch digitale rivier benno bultink 1Op donderdag 3 oktober gaf Benno Bultink een pitch over de Digitale Rivier tijdens de DigiShape dag. De Digitale Rivier is een innovatieprogramma dat op een geheel nieuwe wijze experimenteert met digitale oplossingen voor de maatschappelijke opgaven rond de rivier. We vroegen trekker Benno Bultink om een korte toelichting op het programma en hoe dit initiatief aansluit bij DigiShape.

DigiShape dag 3 oktober 2019

DigiShape dag 3 oktober 2019Op 3 oktober 2019 was er een DigiShape dag bij Deltares in Delft. Op deze dag stonden de onderwerpen Dijkmonitoring, Water en Logistiek, de Digitale Rivier, Markermeer / Ijmeer en Droogte centraal. Hieronder vind je de beschikbare verslagen.

dolfijn in windpark 433

dolfijn in windpark 433Multiplayer gaming, een Single player Browser en Virtual reality: tijdens de Noordzeedagen begin oktober 2019 presenteerden de use case trekkers van Digitwin Noordzee deze drie mogelijke ontwikkelrichtingen als start om een digitale tweeling voor de Noordzee te ontwikkelen.

wilco boode 433

wilco boode 433De use case Digitwin Noordzee heeft de tweede prijs gewonnen bij de “EMODNET open Sea Lab” Hackathon, die van 4 tot en met 6 september plaatsvond in Gent. Aan de hackaton deden 16 hacker teams mee.

Dijkmonitoring

Met de DigiShape use case Dijkmonitoring willen we dijkmonitoring effectiever en efficiënter maken door gebruik te maken van de mogelijkheden van remote sensing en digitalisering.

Gerrit Burgers, Rijkswaterstaat

Use case Digitale Dijkmonitoring