Programmadag 23 januari 2020Op donderdag 23 januari was de DigiShape partnerdag! Een flinke groep kandidaat partners werkten aan de basis van het programma voor de komende jaren.

Gave ideeën en veel interactie

“In de ochtend presenteerden de nieuwe partners in zo’n 20 pitches aan welke toepassingen ze met elkaar willen samenwerken,” vertelt kwartiermaker Chris Karman. “Dat is best veel om je aandacht bij te houden, maar daar was in de zaal niks van te merken. Er werden ontzettend gave ideeën gepitcht en er was veel interactie en enthousiasme. Dat is een goede basis voor het vervolg.”

In de middag werkten de (kandidaat-) partners aan de contouren van de verschillende programmalijnen aan de hand van de dwarsverbanden tussen de verschillende pitches. De programmalijnen richten zich enerzijds op de toepassingsgebieden van DigiShape en anderzijds op de verschillende technologieën.

Toepassingsgebieden:

  • Beheer kust en zee
  • Water en logistiek
  • Inpasbare waterveiligheid
  • Waterbeheer klimaatadaptatie
  • Water en energie

Technologie: 

  • Data inwinning
  • Opslag en uitwisseling
  • Analyse en modellering 
  • Visualisatie

“Zo is er al een start gemaakt met data-opslag en -uitwisseling aan de hand van multi-cloud toepassing en datastandaardisatie: een basistechnologie die in vrijwel elk DigiShape project aan de orde zal komen” vertelt Chris verder. “Ook op de andere technologie lijnen zal uitwisseling en samenwerking plaatsvinden. Dat kan door er gericht projecten op uit te voeren, maar ook door thematische sessies te organiseren (bijvoorbeeld rond AI of digital twins).

20 februari: agenda voor de komende jaren

De volgende stap is om de samenhang en verbinding tussen de verschillende organisaties en projecten verder inzichtelijk te maken. Voor de volgende DigiShape sessie op 20 februari werken de verschillende groepen hun visie op de toekomst uit en daarmee ook een agenda om de visie daadwerkelijk tot realisatie te brengen. Want dat is uiteindelijk waar DigiShape om gaat: niet alleen praten, maar vooral doen!”

We kijken dus uit naar 20 februari, waarbij de (kandidaat-) partners in verschillende deelsessies hun plannen presenteren en de aanwezigen hierop mogen reageren en aanvullen. Het is weer een open sessie. Wil je erbij zijn? Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

clustering postits bij programmadag

Zeewering West-Kapelle

Met de DigiShape use case Markermeer-IJmeer willen we door het combineren van data en het gebruiken van innovatieve data science en bewerkingstechnieken een completer beeld krijgen van het doorzicht in het Markermeer en IJmeer.

Marcel Kotte, Rijkswaterstaat

Project Markermeer-IJmeer