Er wordt op dit moment hard gesleuteld aan het DigiShape programma voor de komende jaren. Op 20 februari gaan we de verschillende programma onderdelen, waarvoor de (founding en nieuwe) partners een eerste aanzet hebben gemaakt, verder verfijnen. Het doel is te komen tot een set aan projecten waaraan we vanaf dit voorjaar met elkaar gaan werken.

De partners delen hun plannen met de DigiShape community om deze met de aanwezigen verder te verrijken en aan te scherpen. Hierbij ligt de nadruk ofwel op een toepassingsgebied (zoals Dijkmonitoring of Ruimtelijke Ordening Noordzee), ofwel op een technologisch thema (zoals Machine Learning of Data opslag en standaardisatie).

Het programma ziet er als volgt uit:

09:30 Inloop met koffie en thee
10:00 Plenaire aftrap over aanpak en doelen door Chris

10:15 - 12:00 Ochtendsessies:

  • Dijkmonitoring – trekker Gerrit Burgers
  • Water en Logistiek – trekker Tom vd Schelde
  • AI / Machine learning - trekker Kees Pruis

12:00 - 13:00 Lunch, met presentatie van "MIJ Brein", door Joost Stenfert (HKV) n.a.v. prijvraag Markermeer/IJmeer

13:00 - 15:00 Middagsessies

  • Droogte - trekker Hans Aalderink/Dimmie Hendriks
  • RO Noordzee / DigiTwin – trekker Joan Staeb
  • Data opslag en standaardisatie – trekker Rina Clemens

Locatie: Deltares, Boussinesqweg 1, 2629HV, Delft (Paviljoen 1+2)

Voor de praktische organisatie is het nodig om je aan te melden als deelnemer van de DigiShape dag. Dit doe je door uiterlijk 17 februari een mailtje te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie over de DigiShape dagen

Elke vier weken organiseren we een DigiShape dag om te werken aan de verschillende use cases. Je kunt ook zelf een werksessie organiseren om een nieuwe use case te introduceren.

Wil je meedoen? Neem dan contact op met de aanjager van DigiShape Chris Karman: chris@digishape.nl. Het programma van een DigiShape dag bestaat ruwweg uit drie blokken:

  • ochtendprogramma met parallelle werksessies
  • gezamenlijke werklunch (netwerken, uitwisselen van informatie)
  • middagprogramma met parallelle werksessies

Deelname is gratis. We verwachten dat iedereen aanwezig is bij de lunch (ook als je alleen aan het ochtend of middagprogramma deelneemt), zodat we maximaal van de gelegenheid gebruik kunnen maken om kennis en informatie uit te wisselen.

Zeewering West-Kapelle

Met de DigiShape use case Markermeer-IJmeer willen we door het combineren van data en het gebruiken van innovatieve data science en bewerkingstechnieken een completer beeld krijgen van het doorzicht in het Markermeer en IJmeer.

Marcel Kotte, Rijkswaterstaat

Use case Markermeer-IJmeer