Programmadag 23 januari 2020DigiShape groeit! Bij de DigiShape dag van 20 februari in Delft waren er meer deelnemers dan ooit. “Prachtig om te zien hoe het enthousiasme om aan DigiShape mee te doen, en daarmee de watersector te innoveren, groeit,” vertelt kwartiermaker Chris Karman. 

Meer IT en datascience bedrijven

“Ook de variatie aan deelnemende partijen neemt toe. We zien steeds meer IT- en datascience-bedrijven aanhaken die iets willen bijdragen aan de watersector. Dat geeft een hele nieuwe dynamiek en maakt de aanpak in de sessies heel pragmatisch. We zijn dit jaar gaan werken met een nieuwe aanpak: wat gebeurt er als we de technologie in onze sessies centraal zetten in plaats van de inhoud? We stelden bijvoorbeeld de vraag 'Wat kunnen wij met Machine Learning bijdragen aan de problemen die baggeraars tegenkomen?' Je komt dan al snel tot concrete ideeën waarmee we morgen aan de slag kunnen.”

Doorpakken bij DigiShape dag op 24 maart

Deze aanpak zal ook een belangrijke plek krijgen bij de volgende DigiShape bijeenkomst op 24 maart. Op die dinsdag is er een LEF sessie in Utrecht, waarin we de belangrijkste projecten voor de komende jaren gaan vastleggen èn waarbij de bestaande en nieuwe partners de samenwerkingsovereenkomst met elkaar ondertekenen.

Benieuwd wie die nieuwe partners zijn? De komende periode stellen we er een paar voor op LinkedIn!

dsd 20 2 20 chris

dsd 20 2 20 deltares

dsd 20 2 20 zaal

dsd 20 2 20 cjob2

 

water en logistiek

DigiShape richt zich op partijen binnen de de watersector. Het is onze kracht dat we met partners werken die echt invested zijn. We zijn niet alleen een platform om ideeën te genereren, maar werken vooral actief aan cases en pilots om echt iets voor elkaar te brengen.

Mark van Koningsveld (Van Oord / TU Delft), lid kernteam

Programmalijn Water en Logistiek