Alleen voor DigiShape partners. Is jouw organisatie DigiShape partner en wil je graag aansluiten? Stuur dan een berichtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In 2021 worden vanuit de DigShape-programmalijn Multicloud diverse MSTeams-sessies georganiseerd. Doel hiervan is onderling onderwerpen te bespreken en kennis te delen over het (samen)werken in de cloud. Elke sessie wordt voorbereid vanuit het DigiShape-netwerk. 

RWS werkt sinds 2019 aan het concept voor de zogenaamde Watercloud: een open, cloud gebaseerd platform waarop ontwikkelingen op het gebied van modellen, data en tools gefaciliteerd worden ten aanzien van het waterbeheer in Nederland. De ambitie voor de Watercloud is dat deze werkt als een ‘ecosysteem’ waarin ontwikkelingen als het ware organisch tot stand komen. Na de deskstudie, welke gereed was in maart 2020, wordt momenteel door HydroLogic gewerkt aan het functioneel ontwerp van drie use-casussen. Het functioneel ontwerp heeft tot doel het concept een zo concreet mogelijke invulling te geven.

Rijkswaterstaat en Hydrologic vinden het belangrijk om vanuit het Watercloud-initiatief de verbinding op te zoeken met de kennis en expertise die binnen het DigiShape-netwerk aanwezig is en nodigen u hiermee graag uit voor deze sessie. HydroLogic zal de stand van zaken van de functioneel ontwerpen kort toelichten en is benieuwd naar reacties hierop. Aanvullend is een wens om in gesprek te gaan over hoe o.a. een cloud-gebaseerde samenwerking, zoals beoogd met de Watercloud, in de praktijk vorm te geven. Wat zijn aspecten rond governance, financiering, maar ook praktische valkuilen waar echt rekening mee gehouden moet worden?

Meeting

Als consultancy bedrijf moet je vaak door allerlei hoepels van inkoop en regelgeving heen springen om in projecten te mogen uitvoeren. Bij DigiShape werkt dat anders: je bent met gelijkgestemden van zowel overheden als commerciële partijen in gesprek en inventariseert samen welke mogelijke oplossingen er zijn voor de problemen die er spelen. Dat geeft veel positieve energie.

Bart van Mierlo, PeriPlus

Organisatie en partners