overzicht webinar water en logistiekContainerdata in beeld, risicogestuurd scheepvaartverkeersmanagement, Digital Twin vaarwegcorridor, AIS sluispassageonderzoek en voorspellen van ligplaatsbezetting. De mogelijkheden van digitalisering zijn eindeloos als het gaat om Water en Logistiek.

Maar dan is het wel belangrijk om vraagstukken samen op te pakken èn data met elkaar te delen. Daar is DigiShape voor.

In het DigiShape webinar van donderdag 10 december gingen we in vogelvlucht langs een aantal projecten waar we het afgelopen jaar aan hebben gewerkt. Met bijdragen vanuit het Centraal Bureau voor de Statistiek, Rijkswaterstaat, iSHAREworks, MARIN, Deltares, Technische Universiteit Delft, Bolesian en Charta Software hebben we zo langzamerhand een indrukwekkende lijst aan partners die de open innovatie community van DigiShape ondersteunen.

De uitkomsten van het webinar:

  • De getoonde tools worden binnenkort gelanceerd;
  • Er is een oproep gedaan voor deelname in een aantal projecten. Mensen die mee willen doen kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • De uitkomsten van de projecten bieden kansen voor vervolgstudies.

Kijk het webinar hier terug:


Dataopslag en uitwisseling

We werken zoveel mogelijk met open source producten en willen de tool zo goed mogelijk laten aansluiten op het daadwerkelijke gebruik. Daarom organiseren we in elke fase van het project workshops met de DigiShape community om input en feedback te vragen van eindgebruikers en specialisten. Zo krijgen we een compleet beeld van de mogelijke databronnen en kijken we ook samen naar de benodigde functionaliteit en de analysemogelijkheden.

Joost Stenfert, HKV Lijn in Water

Programmalijn Dataopslag en Uitwisseling