markermeer ijmeer440 copyHoe breng je als beleidsmaker of analist complexe data overzichtelijk in beeld? Rijkswaterstaat en HKV ontwikkelden in het kader van DigiShape de open source tool MIJ brein, waarin je grote hoeveelheden data op een eenvoudige en snelle manier inzichtelijk maakt. Kijk de demo terug en download de handleiding!

"Met MIJ brein ga je op ontdekkingsreis in je data," vertelt Mattijn van Hoek van HKV in het webinar. "Door de krachtige en relatief eenvoudige visualisatie, kun je snel je huidige beleid onderschrijven, maar ook nieuwe en verdiepende inzichten ontdekken. Doordat het instrument relatief eenvoudig is, kun je er als data-analist, maar ook als beleidsmaker snel mee aan de slag."

In de demo krijg je een uitleg over hoe de data rondom het Markermeer Ijmeer in MIJ brein zijn gevisualiseerd. Je kunt de tool gebruiken voor elk project waarin je grote hoeveelheden data wilt combineren.

Demo

Het webinar begint met een inleiding. De demo begint op tijdcode 10:39.

Meer informatie

  • Toegang tot MIJ brein: https://mijbrein.hkvservices.nl
  • Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer info over MIJ brein en aanvragen van een account
  • Download de handleiding (ook te vinden via de i in MIJ brein)
Project 3D platform

We visualiseren de Noordzee via een VR-bril met een koptelefoon. Zo kun je vanuit verschillende gezichtspunten, zowel onder water als boven water zien en horen wat er gebeurt als je een windmolenpark op zee bouwt of als er een boot komt overvaren. Alles wat je beleeft is gebaseerd op echte data, dus niet fictief. Dat is volgens mij uniek, ik heb hier in ieder geval nog geen andere voorbeelden van gezien.

Petra Jeurissen, RWS

Project 3D platform