overzicht webinar water en logistiekContainerdata in beeld, risicogestuurd scheepvaartverkeersmanagement, Digital Twin vaarwegcorridor, AIS sluispassageonderzoek en voorspellen van ligplaatsbezetting. De mogelijkheden van digitalisering zijn eindeloos als het gaat om Water en Logistiek.

Maar dan is het wel belangrijk om vraagstukken samen op te pakken èn data met elkaar te delen. Daar is DigiShape voor.

In het DigiShape webinar van donderdag 10 december gingen we in vogelvlucht langs een aantal projecten waar we het afgelopen jaar aan hebben gewerkt. Met bijdragen vanuit het Centraal Bureau voor de Statistiek, Rijkswaterstaat, iSHAREworks, MARIN, Deltares, Technische Universiteit Delft, Bolesian en Charta Software hebben we zo langzamerhand een indrukwekkende lijst aan partners die de open innovatie community van DigiShape ondersteunen.

De uitkomsten van het webinar:

  • De getoonde tools worden binnenkort gelanceerd;
  • Er is een oproep gedaan voor deelname in een aantal projecten. Mensen die mee willen doen kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • De uitkomsten van de projecten bieden kansen voor vervolgstudies.

Kijk het webinar hier terug:

2019 mei 23 hr reservefoto nkwk nieuwsbericht 736x190 acf cropped

“Met de Digitwin Noordzee willen we een state of the art ondersteunende tool voor beleidsmakers, stakeholders, wetenschappers en burgers maken. Het is een digitale replica van de Noordzee, die gebruik maakt van alle kennis die er op dit moment is, maar is ook flexibel en laat de verantwoordelijkheid bij de beleidsmaker en de stakeholders.” 

Joan Staeb, Rijkswaterstaat

Project Digitwin Noordzee