rotterdam 84014 960 720Donderdag 28 mei stond de Digishape webinar in het teken van het thema Water en Logistiek en een van de projecten in dit thema: Vloot van de Toekomst. Dit project richt zich op het verbeteren van samenwerking in de inwinning en ontsluiting van gegevens die nodig zijn om de toekomstige scheepvaartvloot.

Momenteel is sprake van een veelvoud aan dataportalen, niet hergebruikte datasets en ‘verschillende werkelijkheden’. Het project poogt hier via een open en gezamenlijke ontwikkeling in de Digishape community verandering in te brengen. De 31 deelnemers, afkomstig van meer dan 10 organisaties, zijn in de tweede helft actief aan de slag gegaan in drie parallelle discussies. In deze discussies is waardevolle input opgehaald over de gegevens die organisaties nodig hebben, welke data en technieken al beschikbaar zijn, en welke afspraken nodig zijn om dit project te doen slagen.

De volgende stap in het project is het opstellen van een plan van aanpak, welke tijdens een volgende Digishape bijeenkomst wordt gepresenteerd. Wil je bijdragen of heb je goede ideeën? Neem dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

 De slides en de whiteboards uit het webinar kan je hier bekijken:

 

Zeewering West-Kapelle

Met de use case Logistieke simulatie toolbox integreren we ons inzicht in het watersysteem met kennis over de logistiek. Deze economische component maakt het extra interessant

Mark van Koningsveld, TU Delft

Programmalijn Water en Logistiek