callHet Kennis- en Innovatieconvenant voor Landbouw, water en voedsel horticultuur, water en voedsel (KIC-LWV) heeft de call 'AI voor landbouw, horticultuur, water en voedsel' geopend. DigiShape schreef mee aan deze (NWO) call.

Artificial Intelligence wordt steeds vaker gebruikt in de maatschappij om patronen te detecteren in grote diverse datasets. Ook kan AI helpen bij het oplossen van problemen in complexe systemen. Het doel van deze call is om kennisvragen gericht op de ontwikkeling en gebruik van AI-systemen binnen de domeinen van landbouw, horticultuur-, water en voedsel te onderzoeken. Zo moet de toepassing of uitbreiding van de technologie binnen deze sectoren mogelijk gemaakt worden. De technologieën richten zich daarbij, naast de verdere optimalisatie van het productieproces, nadrukkelijk op oplossingen voor urgente kwesties op het gebied van klimaatverandering, welzijn van mens en dier en water- en voedselveiligheid.

Meer informatie over de call

Sluitingsdatum intentieverklaringen: 7 november 2023 14:00 uur

Sluitingsdatum volledige aanvraag: 5 maart 2024 14:00 uur

Financieringsvorm: Samenwerking met partners

Specifiek voor: Interdisciplinaire samenwerking, onderzoekers hogescholen, samenwerking met bedrijven

Budget: €8.500.000

Lees meer op de website van NWO.

Online matchmaking op 12 oktober

Op 12 oktober vindt een online informatie- en matchmakingbijeenkomst plaats. NWO nodigt onderzoekers (alfa, bèta en gamma), bedrijven en maatschappelijke organisaties uit om deze bij te wonen.

Meeting

Als consultancy bedrijf moet je vaak door allerlei hoepels van inkoop en regelgeving heen springen om in projecten te mogen uitvoeren. Bij DigiShape werkt dat anders: je bent met gelijkgestemden van zowel overheden als commerciële partijen in gesprek en inventariseert samen welke mogelijke oplossingen er zijn voor de problemen die er spelen. Dat geeft veel positieve energie.

Bart van Mierlo, PeriPlus

Organisatie en partners