Excel courseOp woensdag 22 september vond de eerste workshop uit het DigiShape Digital Transformation cursusaanbod plaats. Gerben de Boer van Van Oord turnde zijn interne Excel cursus (met 500+ geslaagden) om tot een sessie waar alle DigiShape partners aan deel konden nemen. Een primeur, die smaakt naar meer!

“Er waren zo’n 20 deelnemers aanwezig van onder andere Rijkswaterstaat, Witteveen+Bos, Port of Rotterdam en Van Oord,” vertelt Gerben. “Dat maakte de onderlinge dynamiek heel interessant. Ik kon niet putten uit mijn standaard rijtje met praktijkvoorbeelden, maar moest iets vinden dat iedereen aansprak. Ook merkte ik tijdens de sessie dat mensen van Rijkswaterstaat vaak hele andere terminologie gebruiken dan wij. Heel leerzaam om op die manier dichterbij elkaar te komen.”

Digitale transformatie cursussen

De cursus Excel was de eerste in een rijtje Digitale Transformatie cursussen die de partners van DigiShape samen gaan organiseren. Rina Clemens van Witteveen+Bos inventariseert nu welke partners welke onderwerpen in de aanbieding hebben. “De bedoeling is dat straks elke partner een cursus aanbiedt," vertelt ze. "Je geeft er dus één weg en krijgt er tien voor terug. Ik denk nu aan onderwerpen als Python, datavisualisatie, Machine Learning en data governance. Maar we gaan zien waar de partners zelf mee komen. Het leuke aan zo’n DigiShape cursus, is dat je niet alleen wat leert, maar ook uitwisselt met externen. Zo leren we elkaars taal beter spreken en breiden we ons netwerk uit.”

Excel kan meer dan je denkt

Wat betreft de Excel cursus: sommige deelnemers waren in het begin wat sceptisch over de kracht van Excel. Maar daar kwamen ze in de loop van de training op terug. “Tools die zo lang bestaan als Excel, doen dat om een reden. Excel is goedkoop, gebruiksvriendelijk en iedereen gebruikt het, ook onze dataleveranciers. Daarom is het van belang om alle ins en outs te kennen, ook de nieuwste features waar de meeste mensen nog niet vanaf weten. Zo blijkt Excel goed te koppelen met professionele data analyses in Python. Mits de juiste aanpak wordt gekozen. Er is al een wachtlijst, dus ik verwacht dit najaar nog met een vervolg te komen.”

Ideeën voor een DigiShape Digitale Transformatie cursus? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Multicloud

Binnen DigiShape creëren we massa en versnelling door digitale componenten van allerlei projecten en initiatieven te verbinden, zonder dat deze hun eigenheid en autonomie verliezen. Hiermee ontstaat er een win-win voor iedereen!

Chris Karman, kwartiermaker DigiShape

Over Digishape