Digital world

Het onderzoeksprogramma DIGIREAL.XL van Breda University of Applied Sciences (BUas) en FONTYS University of Applied Sciences, heeft een SIA-SPRONG subsidie van 1 miljoen euro verkregen (2022-2025).

Digital realities voor maatschappelijke verandering

Doel van de subsidie is een multidisciplinair onderzoeks- en innovatiecentrum op te richten op het thema Digital Realities als sleuteltechnologie en -methodologie voor maatschappelijke veranderingen. DigiShape is één van de samenwerkingspartners van het programma, samen met andere organisaties zoals MindLabs, Chronosphere, de provincie Noord-Brabant, de Universiteit Tilburg en verschillende bedrijven.

Igor Mayer van BUas: “DIGIREAL richt zich met name op de ontwikkeling, toepassing, evaluatie en maatschappelijke gevolgen van intelligente, interactieve en immersieve (I3T) systemen. Voorbeelden zijn digitale mensen (Digital Humans), Digitale Beleving en Sociale Interactie (Bijvoorbeeld Virtuele Events) en Digitale Tweelingen (Digital Twins) voor ruimtelijke planning, water, mobiliteit, energie. Digital realities worden in veel domeinen toegepast, ook in de water- en maritieme sector. Maar de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en de investeringen om een infrastructuur op te bouwen, zijn aanzienlijk. Er is sterke behoefte aan discipline en sector-overstijgende theorieën, methodologieën en tools en samenwerking in de waardeketen.”

BUas en FONTYS gaan de komende maanden het project administratief en organisatorisch inrichten, zodat het begin 2022 van start kan gaan. Gedacht wordt aan een kick-off seminar rondom Digital Realities en het project. Uiteraard houden wij je op de hoogte.

Meer informatie

Multicloud

Binnen DigiShape creëren we massa en versnelling door digitale componenten van allerlei projecten en initiatieven te verbinden, zonder dat deze hun eigenheid en autonomie verliezen. Hiermee ontstaat er een win-win voor iedereen!

Chris Karman, kwartiermaker DigiShape

Over Digishape