Header WOW-dagOp woensdag 8 en donderdag 9 juni 2022 organiseert de TU Delft een conferentie over havens en waterwegen. Dit ter ere van de inauguratue van Mark van Koningsveld als hoogleraar ‘Port and Waterways’ op 10 juni aan de Technische Universiteit Delft. 

Over Ports and Waterways aan de TU Delft

Een grote uitdaging op het gebied van haven- en vaarwegtechniek is het tijdig aanpassen van watertransportnetwerken en de bijbehorende infrastructuur aan steeds veranderende externe omstandigheden, zoals toenemende scheepsgroottes, ontwikkelingen in de handel, politieke instabiliteit en klimaatverandering. Het Ports & Waterways-team van de TU Delft pakt deze uitdagingen aan door zich te concentreren op duurzaamheid, slimme havenonderhoudsbaggerwerken, energietransitie, nautische veiligheid, haveninfrastructuur, autonome scheepvaart én digitalisering.

9 juni de tweede dag van de conferentie, is onder andere gewijd aan digitalisering rondom havens en waterwegen. Fedor Baart van Deltares vertelt over 'Data-driven ports and waterways research'. Rudy Negenborn van TU Delft behandelt Smart Shipping. Chris Karman geeft voorbeelden van 'precompetitive datascience innovation in the watersector' en Remko de Jonge van Microsoft vertelt over 'Planetary Computer and its usage for Environmental Digital Twins'. Na de presentaties krijg je een rondleiding door de Haven van Rotterdam.

Bekijk hier het programma van de conferentie en schrijf je in!

2019 mei 23 hr reservefoto nkwk nieuwsbericht 736x190 acf cropped

Met de use case Droogte willen we de informatievoorziening over droogte verbeteren. Door data met elkaar te combineren, maar ook door nieuwe methoden van sensoring en data science toe te passen, willen we iedere belanghebbende op elk moment kunnen voorzien van het juiste handelingsperspectief.

Dimmie Hendriks, Deltares

Programmalijn Droogte