Op 27-28 september organiseert Water-ForCE een workshop voor key (water) stakeholders, waarbij ook de DigiShape community van harte uitgenodigd is om deel te nemen.

Linda van Duivenbode van DotSPACE, die bij de DigiShape dag op 13 maart 2023 MUI-SAT presenteerde, is één van de organisatoren van de workshop. 

Binnen Water-ForCE wordt met een groep experts gewerkt aan een roadmap voor de ontwikkeling van het Europese aardobservatiesysteem Copernicus, specifiek voor het waterdomein. Tijdens de workshop krijg je de gelegenheid om de belangrijkste bottlenecks voor het gebruik van Copernicus data te toetsen, evenals de prioritaire acties en mogelijke scenario's.

Lees meer en schrijf je in via de waterforce.eu website

Sluis

Door nieuwe technologische ontwikkelingen is het zeker dat we op een andere manier gaan varen. Maar hoe dat er precies uitziet, en welke gevolgen dat heeft voor onze infrastructuur, daar is nog geen eenduidig beeld over. Om hier een gezamenlijke aanpak voor te ontwikkelen, moeten we heel nauw samenwerken als watersector. Dat doen we binnen DigiShape.

Tom van der Schelde (RWS), programmalijn trekker Water en Logistiek

Programmalijn Water en Logistiek