Deze pagina is een eerste opzet om te komen tot volwaardige DigiShape Open Source Communities. Je vindt hier een overzicht van datasets, modellen en tools die zijn geüpload en gearchiveerd onder de paraplu van DigiShape.

Om het archiveringsproces te vergemakkelijken, maken we gebruik van Zenodo. Dat is een open repository waarin gebruikers onderzoeksresultaten, waaronder datasets, kunnen opslaan en delen. Wanneer gebruikers er code en datasets uploaden, kunnen ze deze taggen als onderdeel van de Zenodo DigiShape community. Deze tagging helpt bij het categoriseren en organiseren van de datasets, waardoor het voor gebruikers makkelijker wordt om relevante bronnen binnen de DigiShape community te ontdekken en te openen.

Wanneer een dataset wordt geüpload, wordt er een DOI (Digital Object Identifier) aan toegekend. Een DOI is een unieke alfanumerieke string die een blijvende link naar de dataset geeft. Daardoor wordt de toegankelijkheid en citeerbaarheid op lange termijn gegarandeerd. Met een DOI kunnen onderzoekers en gebruikers de dataset gemakkelijk citeren in hun publicaties of ernaar verwijzen in andere contexten.

Op termijn zullen ook andere online open repositories aan onze website worden toegevoegd.

Meer informatie

  • Meer weten of ook bronnen toevoegen? Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Slides Fedor Baart, DigiShape dag 27 juni 2023 - pdfDigiShape Open_Source_Communities.pdf

Zenodo data digishape

May 17, 2023 (0.1.0) Open Access

DigiPACT: Green Steaming and Green Routing Experiments

 Max van Gijn;  Fedor Baart;  Bart Boogmans;  Migena Zagonjolli;  Mark van Koningsveld;  Rudy Negenborn;  Rob Zuidwijk;
README DigiPACT This document provides supporting information for the data files of the DigiPACT project. 3d.zip 3D visualizations including the lab-scale vessel apr 12 2023 max guidance in the loop working.zip Data recordings of the Port Call expriment conducted on April 12...
Files: 7
Uploaded on May 24, 2023

Project 3D platform

We visualiseren de Noordzee via een VR-bril met een koptelefoon. Zo kun je vanuit verschillende gezichtspunten, zowel onder water als boven water zien en horen wat er gebeurt als je een windmolenpark op zee bouwt of als er een boot komt overvaren. Alles wat je beleeft is gebaseerd op echte data, dus niet fictief. Dat is volgens mij uniek, ik heb hier in ieder geval nog geen andere voorbeelden van gezien.

Petra Jeurissen, RWS

Project 3D platform