Digitwin Noordzee - energieschermOp donderdag 21 januari was er een goed bezocht webinar rondom de nieuwste ontwikkelingen in het project Digitwin Noordzee. 

De Digital Twin Noordzee is een soort kopie van de Noordzee, maar dan digitaal. Beleidsmakers kunnen er voorspellingen mee doen over bijvoorbeeld de impact van maatregelen die zij willen nemen. Sinds 2019 werken een aantal DigiShape partners nauw samen aan modules om op verschillende manieren en vanuit verschillende invalshoeken inzicht te geven in de Noordzee.

De afgelopen periode zijn de serious game, de browser en de VR-omgevingen verder verbeterd. Ook zijn er meer modellen aan de Digitwin gekoppeld en wordt het scheepvaartrisicomodel binnenkort aangekoppeld. De reacties tijdens het webinar waren zeer enthousiast. Er is gesproken over het meer betrekken van gebruikers, zodat de tools ook in de praktijk gebruikt gaan worden en er feedback komt op de verbeteringen die nodig zijn.

Kijk het webinar hieronder terug voor een uitleg van de Digitwin en de stand van zaken.

Presentaties webinar Digitwin Noordzee

pdfJoan Staeb - Introductie

pdfFedor Baart - Browser

pdfPetra Jeurissen - Virtual Twin

pdfIgor Mayer - MSP Serious Game

Digitwin tools

https://www.digishape.nl/projecten/digitwin-noordzee

Webinar terugkijken


Project 3D platform

We visualiseren de Noordzee via een VR-bril met een koptelefoon. Zo kun je vanuit verschillende gezichtspunten, zowel onder water als boven water zien en horen wat er gebeurt als je een windmolenpark op zee bouwt of als er een boot komt overvaren. Alles wat je beleeft is gebaseerd op echte data, dus niet fictief. Dat is volgens mij uniek, ik heb hier in ieder geval nog geen andere voorbeelden van gezien.

Petra Jeurissen, RWS

Project 3D platform