Koppelverband Nieuwe MaasHavenbedrijf Rotterdam (HbR) is partner geworden van DigiShape! In maart 2021 sloten zij zich aan bij een groep van 15 ambitieuze overheids-, kennis- en marktpartijen, die samen de digitalisering van de watersector willen versnellen.

"Als Havenbedrijf nemen we al enige tijd deel aan de kennisbijeenkomsten en werksessies van DigiShape," licht Johan Gille van HbR toe. "Nu is de samenwerking geformaliseerd. HbR is partner in duo lidmaatschap samen met Smartport, omdat de onderzoeksagenda van Smartport nauw aansluit bij de kansen die de Digishape samenwerking biedt. Thema's waarop HbR met Digishape partners wil samenwerken omvatten vraagstukken vanuit o.a. beter inzicht in ladingstromen, bereikbaarheid, asset beheer, infra ontwerp en nautische veiligheid. In de aanloop naar onze deelname zijn op verschillende vlakken al projectidee├źn uitgewerkt."

Zeewering West-Kapelle

Rijkswaterstaat heeft de ambitie om een data gedreven organisatie te worden. Dit kunnen we alleen realiseren in samenwerking met anderen. Voor het natte domein is Digishape hiervoor een onmisbare motor

Roeland Allewijn, Rijkswaterstaat

Over Digishape