Koppelverband Nieuwe MaasHavenbedrijf Rotterdam (HbR) is partner geworden van DigiShape! In maart 2021 sloten zij zich aan bij een groep van 15 ambitieuze overheids-, kennis- en marktpartijen, die samen de digitalisering van de watersector willen versnellen.

"Als Havenbedrijf nemen we al enige tijd deel aan de kennisbijeenkomsten en werksessies van DigiShape," licht Johan Gille van HbR toe. "Nu is de samenwerking geformaliseerd. HbR is partner in duo lidmaatschap samen met Smartport, omdat de onderzoeksagenda van Smartport nauw aansluit bij de kansen die de Digishape samenwerking biedt. Thema's waarop HbR met Digishape partners wil samenwerken omvatten vraagstukken vanuit o.a. beter inzicht in ladingstromen, bereikbaarheid, asset beheer, infra ontwerp en nautische veiligheid. In de aanloop naar onze deelname zijn op verschillende vlakken al projectidee├źn uitgewerkt."

Dataopslag en uitwisseling

We werken zoveel mogelijk met open source producten en willen de tool zo goed mogelijk laten aansluiten op het daadwerkelijke gebruik. Daarom organiseren we in elke fase van het project workshops met de DigiShape community om input en feedback te vragen van eindgebruikers en specialisten. Zo krijgen we een compleet beeld van de mogelijke databronnen en kijken we ook samen naar de benodigde functionaliteit en de analysemogelijkheden.

Joost Stenfert, HKV Lijn in Water

Programmalijn Dataopslag en Uitwisseling