Koppelverband Nieuwe MaasHavenbedrijf Rotterdam (HbR) is partner geworden van DigiShape! In maart 2021 sloten zij zich aan bij een groep van 15 ambitieuze overheids-, kennis- en marktpartijen, die samen de digitalisering van de watersector willen versnellen.

"Als Havenbedrijf nemen we al enige tijd deel aan de kennisbijeenkomsten en werksessies van DigiShape," licht Johan Gille van HbR toe. "Nu is de samenwerking geformaliseerd. HbR is partner in duo lidmaatschap samen met Smartport, omdat de onderzoeksagenda van Smartport nauw aansluit bij de kansen die de Digishape samenwerking biedt. Thema's waarop HbR met Digishape partners wil samenwerken omvatten vraagstukken vanuit o.a. beter inzicht in ladingstromen, bereikbaarheid, asset beheer, infra ontwerp en nautische veiligheid. In de aanloop naar onze deelname zijn op verschillende vlakken al projectideeën uitgewerkt."

2019 mei 23 hr reservefoto nkwk nieuwsbericht 736x190 acf cropped

“Met de Digitwin Noordzee willen we een state of the art ondersteunende tool voor beleidsmakers, stakeholders, wetenschappers en burgers maken. Het is een digitale replica van de Noordzee, die gebruik maakt van alle kennis die er op dit moment is, maar is ook flexibel en laat de verantwoordelijkheid bij de beleidsmaker en de stakeholders.” 

Joan Staeb, Rijkswaterstaat

Project Digitwin Noordzee