Koppelverband Nieuwe MaasHavenbedrijf Rotterdam (HbR) is partner geworden van DigiShape! In maart 2021 sloten zij zich aan bij een groep van 15 ambitieuze overheids-, kennis- en marktpartijen, die samen de digitalisering van de watersector willen versnellen.

"Als Havenbedrijf nemen we al enige tijd deel aan de kennisbijeenkomsten en werksessies van DigiShape," licht Johan Gille van HbR toe. "Nu is de samenwerking geformaliseerd. HbR is partner in duo lidmaatschap samen met Smartport, omdat de onderzoeksagenda van Smartport nauw aansluit bij de kansen die de Digishape samenwerking biedt. Thema's waarop HbR met Digishape partners wil samenwerken omvatten vraagstukken vanuit o.a. beter inzicht in ladingstromen, bereikbaarheid, asset beheer, infra ontwerp en nautische veiligheid. In de aanloop naar onze deelname zijn op verschillende vlakken al projectidee├źn uitgewerkt."

Dijkmonitoring

Met de DigiShape use case Dijkmonitoring willen we dijkmonitoring effectiever en effici├źnter maken door gebruik te maken van de mogelijkheden van remote sensing en digitalisering.

Gerrit Burgers, Rijkswaterstaat

Programmalijn Digitale Dijkmonitoring