dolfijn in windpark 433Multiplayer gaming, een Single player Browser en Virtual reality: tijdens de Noordzeedagen begin oktober 2019 presenteerden de use case trekkers van Digitwin Noordzee deze drie mogelijke ontwikkelrichtingen als start om een digitale tweeling voor de Noordzee te ontwikkelen.

Daarmee komt er komt steeds meer focus in de use case Digitwin Noordzee.

Gefundeerde beslissingen nemen over de Noordzee

"Het is heel leuk om te zien dat steeds meer mensen zich bij onze use case aansluiten,” aldus use case trekker Joan Staeb van Informatiehuis Marien / Rijkswaterstaat. “Ons ultieme doel is om een zo volledig en actueel mogelijk beeld van de Noordzee te creëren op basis van data en modellen die er al zijn en die we nog moeten ontwikkelen. Beleidsmakers, stakeholders, wetenschappers, maar ook burgers kunnen op die manier steeds beter beslissingen over de Noordzee nemen, omdat zij de consequenties voor het hele systeem kunnen overzien."

Datascientists, modelontwikkelaars en professionals in de watersector

"We gaan nu beginnen met de drie ontwikkelrichtingen Multiplayer gaming, Single player Browser en Virtual reality, maar deze staan uiteraard niet los van elkaar. Alles wat we bedenken en ontwikkelen om zicht te krijgen op de Noordzee moet op elkaar en op de bestaande modellen gaan aansluiten. Daarbij kunnen we de hulp gebruiken van iedereen die verstand heeft van data science, modellering of de watersector. Dus of je nu bij Rijkswaterstaat werkt, een gemeente, een waterschap, een markpartij of kennisinstelling: als je ideeën of interesse hebt, kom dan vooral meedenken en doen tijdens een DigiShape dag."

De eerstvolgende DigiShape dag is op 31 oktober 2019. Wil je erbij zijn? Stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekijk ook de poster van de Noordzeedagen.

Poster Digitwin bij Noordzeedagen oktober 2019

2019 mei 23 hr reservefoto nkwk nieuwsbericht 736x190 acf cropped

“Met de Digitwin Noordzee willen we een state of the art ondersteunende tool voor beleidsmakers, stakeholders, wetenschappers en burgers maken. Het is een digitale replica van de Noordzee, die gebruik maakt van alle kennis die er op dit moment is, maar is ook flexibel en laat de verantwoordelijkheid bij de beleidsmaker en de stakeholders.” 

Joan Staeb, Rijkswaterstaat

Project Digitwin Noordzee