Planetary-scale platforms for Earth science data & analysis: bruikbaarheid voor het kwantificeren, visualiseren en analyseren van droogte impacts

Datum en tijd: 7 september 2021, 15:30-17:00 uur (online)

Sprekers: Arjen Haag en Pieter Hazenberg, beide werkzaam voor Deltares.

Ben je geïnteresseerd in het gebruik van grote hoeveelheden geodata en wat het kan betekenen voor het integreren van droogte informatie in Nederland en daarbuiten? Dan is deze webinar iets voor jou.

In dit webinar zullen we langs de verschillende type platformen lopen die voor zogenaamde cloud computing worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld Google Earth Engine, AWS en MS Planetary Computer. Hierbij gebruiken we de Next generation drought index als voorbeeld toepassing.

De term "New Generation Drought Index" verwijst niet naar weer een nieuwe droogte-index, maar eerder naar een benadering/methode die relevante droogte-informatie combineert. Daarnaast koppelt het verschillende droogte-indexen voor een specifieke sector of voor meerdere sectoren in een specifiek gebied biedt. Een NGDI maakt gebruik van een combinatie van (big)data, EO, modellen en/of data science technieken. Het kan bijvoorbeeld worden gepresenteerd als een gebruiksvriendelijke tool of een viewer die droogte (forecasting) indices combineert met relevante impactinformatie, waardoor waterbeheerders actie kunnen ondernemen voor en tijdens perioden van droogte.

Schrijf je hier in voor het webinar

Multicloud

Binnen DigiShape creëren we massa en versnelling door digitale componenten van allerlei projecten en initiatieven te verbinden, zonder dat deze hun eigenheid en autonomie verliezen. Hiermee ontstaat er een win-win voor iedereen!

Chris Karman, kwartiermaker DigiShape

Over Digishape