In 2021 worden vanuit de DigShape-programmalijn Multicloud diverse MSTeams-sessies georganiseerd. Doel hiervan is onderling onderwerpen te bespreken en kennis te delen over het (samen)werken in de cloud. Elke sessie wordt voorbereid vanuit het DigiShape-netwerk. Mocht deze uitnodiging beter aansluiten bij iemand anders binnen jouw organisatie, stuur hem dan gerust door! 

Namens Evides (Gerry van Meijel, Bart Jan van Dijk en Annick van Arkel) nodigen we DigiShape partners uit voor de kennisdeelsessie over FAIR-principes op donderdag 10 juni 2021 van 14.00 - 15.00 uur. Als je mee wilt doen, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., trekker van de programmalijn Mulicloud.

Evides zal in deze sessie ingaan op een praktische casus waarbij zij afgelopen jaar met parners de FAIR-principes hebben toegepast. Doel was om data tussen betrokken organisaties te delen, zonder dat hierbij systemen geintegreerd hoefden te worden. Uiteindelijk is het volgende open source ontwikkeld: een stekker (Endpoint/API), een (metadata) woordenboek en een security oplossing. Hiermee is het gelukt om met een minimale set aan afspraken uitwisseling van data tussen de drie organisaties mogelijk te maken.

Evides wil hun kennis en ervaring graag met de DigiShape community delen. Zij vinden het werken volgens de FAIR-principes belangrijk, en ook het bijbehorende community based en open source ontwikkelen en is benieuwd naar ervaringen met andere casussen, en of er interesse is om FAIR (en de nu gerealiseerde tools) nader uit te werken.

Voor enige achtergrondinformatie over FAIR-principes, is er meer informatie te vinden op deze pagina: FAIR Principles - GO FAIR (go-fair.org)

Mede name Evides, graag tot ziens op 10 juni aanstaande!

Met vriendelijke groet,

Rina Clemens

Trekker DigiShape programmalijn Multicloud

Dataopslag en uitwisseling

We werken zoveel mogelijk met open source producten en willen de tool zo goed mogelijk laten aansluiten op het daadwerkelijke gebruik. Daarom organiseren we in elke fase van het project workshops met de DigiShape community om input en feedback te vragen van eindgebruikers en specialisten. Zo krijgen we een compleet beeld van de mogelijke databronnen en kijken we ook samen naar de benodigde functionaliteit en de analysemogelijkheden.

Joost Stenfert, HKV Lijn in Water

Programmalijn Dataopslag en Uitwisseling