Platform WOW organiseert samen met CROW een webinar-drieluik over Artificial Intelligence, actuele ontwikkelingen in data en welke vraagstukken daarbij horen. 

Op 28 september is het eerste webinar met als thema 'data op orde'. Fred Allewijn, strategisch adviseur data-gestuurd beheer bij de gemeente Nijmegen, vertelt hoe je in de praktijk omgaat met data en hoe je dit zelf kunt toepassen bij gemeenten en andere overheidsorganisaties. Roeland Allewijn is Chief Data Officer bij Rijkswaterstaat en vertelt over de RWS-brede datastrategie. 

Meer informatie op de website van Platform WOW

  • Platform WOW brengt beheerders van de weg, vaarweg en het water samen.
  • CROW is één van de partijen die ervoor zorgt dat in Nederland de infrastructuur, de openbare ruimte en het verkeer en vervoer goed geregeld is.
2019 mei 23 hr reservefoto nkwk nieuwsbericht 736x190 acf cropped

“Met de Digitwin Noordzee willen we een state of the art ondersteunende tool voor beleidsmakers, stakeholders, wetenschappers en burgers maken. Het is een digitale replica van de Noordzee, die gebruik maakt van alle kennis die er op dit moment is, maar is ook flexibel en laat de verantwoordelijkheid bij de beleidsmaker en de stakeholders.” 

Joan Staeb, Rijkswaterstaat

Project Digitwin Noordzee