Discussiebijeenkomst: Hoe kan digitalisering bijdragen aan een meer duurzame samenleving?

Online bijeenkomst naar aanleiding van het Rli-advies Digitaal duurzaam | Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (rli.nl)Rli-advies Digitaal duurzaam | Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (rli.nl)

 Dinsdag 18 mei 15:30 uur – 17:00 uur, via Webex  


Nederland staat voor een aantal forse opgaven om te komen tot een duurzame leefomgeving. Er zijn veranderingen nodig in onder meer ons energiesysteem, ons verbruik van grondstoffen en materialen, de manier waarop we wonen en reizen en de manier waarop we ons voedsel produceren. Digitalisering speelt hierin een belangrijke rol. In dit advies gaat de Rli in op de vraag:

Hoe hangen digitalisering en duurzaamheidstransities samen? En welke rol van de overheid is nodig om digitalisering te laten bijdragen aan de noodzakelijke transitie naar een duurzame samenleving?

 Tijdens deze digitale bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over dit advies, met als centrale vraag: (hoe) willen we als IenW met de aanbevelingen van de Rli aan de slag?

  • Rli-raadslid Pieter Hooimeijer neemt ons op hoofdlijnen mee in de belangrijkste analyses en aanbevelingen van het advies.
  • Inspecteur-Generaal Jan van den Bos geeft een eerste reactie namens IenW.
  • Rian van den Broek (directeur CDIV) reflecteert op wat het advies betekent voor de I-strategie van IenW.
  • Vervolgens gaan we in break-outsessies met elkaar in gesprek over welke inzichten de Rli-aanbevelingen ons kunnen brengen voor de IenW transities circulaire economie, slimme en groene mobiliteit en klimaatadaptatie.

 

DigiShape partners kunnen zich aanmelden kan door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Rli-advies mei 2021.

Vermeld ook aan welke van de drie break-out sessies je wilt deelnemen:

  • Circulaire economie,
  • Slimme en groene mobiliteit
  • Klimaatadaptatie

Deelnemers ontvangen een Webex link.

2019 mei 23 hr reservefoto nkwk nieuwsbericht 736x190 acf cropped

“Met de Digitwin Noordzee willen we een state of the art ondersteunende tool voor beleidsmakers, stakeholders, wetenschappers en burgers maken. Het is een digitale replica van de Noordzee, die gebruik maakt van alle kennis die er op dit moment is, maar is ook flexibel en laat de verantwoordelijkheid bij de beleidsmaker en de stakeholders.” 

Joan Staeb, Rijkswaterstaat

Project Digitwin Noordzee