Dit webinar gaat over het DigiShape project MIJ-brein dat wordt uitgevoerd door HKV in opdracht van Rijkswaterstaat.

Sinds het merengebied van Markermeer-IJmeer is afgesloten door de Houtribdijk, is het aantal en de verscheidenheid van vissen en planten fors afgenomen. De watersector is hard bezig om meer inzicht te krijgen in de oorzaken hiervan. “Het MIJ-brein brengt zo’n beetje alles bij elkaar wat wordt gemeten op, in en rondom het Markermeer / IJmeer” licht Joost Stenfert van HKV lijn in water toe. “We ondersteunen dit met krachtige visualisaties, zodat gebruikers bij hun onderzoek en beleidsstudies hun huidige inzichten aan nieuwe data staven, maar ook op ontdekkingsreis kunnen gaan om tot geheel nieuwe inzichten te komen.”

Benieuwd? In het webinar laten we je zien hoever de tool nu is en krijg je de kans om mee te denken over nieuwe ontwikkelrichtingen voor het Markermeer-IJmeer èn daarbuiten.

  • Het webinar vindt plaats op donderdag 17 december van 11:00-12:30 uur.
  • Het programma volgt binnenkort
  • Lees meer over het project MIJ-brein.
Zeewering West-Kapelle

Met de DigiShape use case Markermeer-IJmeer willen we door het combineren van data en het gebruiken van innovatieve data science en bewerkingstechnieken een completer beeld krijgen van het doorzicht in het Markermeer en IJmeer.

Marcel Kotte, Rijkswaterstaat

Project Markermeer-IJmeer