Where sports meets Nature & Science

Op woensdag 14 juni organiseert de Topsector Water & Maritime samen met Stichting DutchSail en de gemeente Den Haag de Ocean & North Sea Summit in het World Forum in Den Haag. Het event vindt plaats tijdens de stop-over van 'The Ocean Race 2023'.

Het programma is gericht op een breed publiek dat zich met of op de Noordzee en oceanen verbonden voelt. Acht actieve break-out sessies worden ondersteund door een plenair programma met onder meer sprekers als Minister Mark Harbers van Infrastructuur & Waterstaat, Saskia Jaarsma van Tennet, Tim van Hattum van Wageningen Climate Research en Jelmer van Beek schipper van Team JAJO van de Ocean Race.

Meer informatie vind je op de website https://oceannorthsea.nl/. Je kunt je aanmelden tot 30 mei.

ocean norhtsea summit 2023

Project 3D platform

We visualiseren de Noordzee via een VR-bril met een koptelefoon. Zo kun je vanuit verschillende gezichtspunten, zowel onder water als boven water zien en horen wat er gebeurt als je een windmolenpark op zee bouwt of als er een boot komt overvaren. Alles wat je beleeft is gebaseerd op echte data, dus niet fictief. Dat is volgens mij uniek, ik heb hier in ieder geval nog geen andere voorbeelden van gezien.

Petra Jeurissen, RWS

Project 3D platform